zaterdag 1 november 2014

Pink Ribbon armband 2014

Sinds er bij mijn oma een ruime maand geleden borstkanker geconstateerd is ben ik een beetje geobsedeerd met goede doelen die zich inzetten voor borstkanker. Ik heb al gedoneerd tijdens de collecteweek en ik heb ook het Pink Ribbon armbandje van 2014 gekocht. Elk jaar lanceert Pink Ribbon een nieuwe armband en het grootste deel van de opbrengst hiervan gaat naar onderzoek naar borstkanker.
 
 

Dit jaar is het allereerste jaar dat Pink Ribbon niet alleen een roze, maar ook een bruine armband uitbrengt. De bruine armband is meer geschikt voor het mannelijke geslacht of voor mensen die van minder opvallende sieradenhouden.
 
 
De armband koop je in een glazen reageerbuis met een kurken dop. Dit heeft Pink Ribbon heel doelbewust gedaan, omdat de reageerbuis terug verwijst naar onderzoek wat zo hard nodig is. Ik vind het heel mooi dat de reageerbuis van glas is en niet van plastic.
 

 
Er hangt ook een kaartje aan een lintje aan de reageerbuis waarop je je eigen naam en de naam aan wie je de armband eventueel kunt geven kunt zetten.
 
 
Ik heb de roze armband uitgekozen, omdat ik dat typisch Pink Ribbon vind en hij is vrolijker en fleuriger dan de bruine variant.
 
 
Aan de roze touwtjes zit een prachtige gouden bedel vast. Het zijn twee handen die een beetje in elkaar verweven zijn. Erg mooi en symbolisch. Het bedeltje is vrij zwaar en dus niet van goedkoop spul gemaakt.
 

 
Aan de andere kant van de armband is nog een klein Pink Ribbon bedeltje te vinden.
 
 
Deze armband kun je heel eenvoudig dichtmaken door beide knoopjes naar een andere kant te bewegen. Ik zelf doe dit door één metalen stukje achter het knoopje tussen mijn tanden te klemmen en het andere knoopje verschuif ik handmatig. Je moet er een beetje handigheid inkrijgen.
 
 
Ik draag de armband elke dag. Het voelt alsof ik iets doe als ik hem draag. Bovendien vind ik het een erg mooi sieraad.
 
 
Als je deze armband koop gaat er € 7,26 naar onderzoek. En jij kunt bepalen wélk onderzoek. Op www.pinkribbon.nl/armband kun je de armband bestellen én je kunt als je naar beneden scrolt invullen waar jou donatie naar toe gaat.
 
Als je de armband gekocht hebt kun je er een foto van maken en op social media zetten onder de hashtag #deband
 
 
De Pink Ribbon armband 2014 is te koop voor € 12,95 bij o.a. DA filialen.
 
 
xx Sanne
 
ps. Dit artikel is niet gesponsord. Ik vind dat dit onderwerp onder de aandacht gebracht moet blijven worden. 

1 opmerking:

  1. Wat mooi dat je dit doet. Niet alleen is het leuk dat het armbandje ergens voor staat, maar hij is gewoon ook heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen