zaterdag 8 november 2014

Life struggles

Iedereen heeft ze wel. De één dagelijks, de ander een paar keer per maand. Ik heb ze de laatste tijd zeer regelmatig: life struggles. Dingen die het leven moeilijk maken. De laatste tijd sla ik mezelf erg vaak voor mijn kop, omdat ik gewoon dingen doe of kwijt raak waarvan ik denk: 'Maar hóé dan?!' Vandaag deel ik een paar van deze momenten met jullie.

 
Bananen ijs
 
Teske van www.teskuh.nl had op één van haar YouTube kanalen eens in een vlog laten zien hoe je zelf heel eenvoudig bananen ijs kon maken. Het enige wat je ervoor hoefde te doen was een hele rijpe banaan invriezen en die vervolgens in de blender doen. Je hoefde er verder niks aan toe te voegen. Appeltje eitje dus! En super gezond. Ook niet geheel onbelangrijk.
 
Ik had dus een banaan apart gelegd, zodat niemand hem op ging eten terwijl hij aan het rijpen was. Toen hij eenmaal rijp genoeg was heb ik hem in de vriezer gepleurd. Nadat ik die hele banaan bijna twee weken vergeten was, bedacht ik me dat het misschien wel een goed idee was om er eens ijs van te maken. Zodra ik die banaan uit de vriezer had gehaald zag ik al een probleem: hij was bevroren. Vrij logisch als je nagaat dat dat ding ruim twee weken in de vriezer heeft lopen liggen. Toen ik die banaan in de vriezer had gepleurd dacht ik er niet echt over na hoe ik de schil kon verwijderen...
 
Daar zat ik dus. Met een bevroren banaan. Niet wetende hoe ik het open moest krijgen. Op de grond gooien in de hoop dat hij zou breken leek me niet zo'n heel goed plan. Ik pakte er dus een grote snijplank en een huge mes bij. Vervolgens ging ik de ijskoude banaan in stukjes hakken. En de stukjes weer door de helft, zodat ik het 'vruchtvlees' eruit kon lepelen. Dit ging nog vrij gemakkelijk!
 
Na een 15 minuten zwoegen heb ik dan eindelijk mijn bananen ijs gekregen. Ik heb er helaas geen foto van, maar het was best lekker. Niet dat jullie een foto kunnen proeven ofzo, maar voor het idee.

 
 
En ineens is het kwijt
 
Ik pakte mijn telefoon van mijn nachtkastje en ineens besloot ik dat het een goed idee was om was in de wasmand in de badkamer te pleuren. Mijn telefoon legde ik ergens neer (Nee, ik gooide hem niet in de wasmand. Jammer he?) en toen ik terug kwam was mijn telefoon weg. Gewoon helemaal POEF, van de aardbodem verdwenen. Ik mijn hele kamer doorzoeken natuurlijk. Na 2 minuten had ik de moed opgegeven en ineens zag ik hem voor mijn neus liggen. Ik heb hem geloof ik zelfs twee keer verplaatst tijdens het zoeken om ergens onder te kijken... En ik doe dus HAVO...
 
Een vriendin van mij had dat ook een keer toen ze aan het bellen was met iemand. Dan ga je een beetje door het huis heen lopen op zoek naar iets nuttigs om te doen tijdens je telefoongesprek. Ineens was ze haar mobiel kwijt. Direct stressen natuurlijk. Komt ze er na een paar minuten zoeken achter dat ze hem gewoon in haar hand heeft... Aan het bellen... Ohmygod... Dit is echt een typische actie voor mij ook...
 
Dit verhaal heb ik ook een keer meegemaakt, maar dan met mijn sleutels. Ik was ze kwijt en heb het hele huis door lopen zoeken. Had ik ze gewoon in mijn handen... Ik denk dat velen dit wel herkennen, hahaha!
 

 
Alles laten vallen
 
Vorige week had ik me toch een dag zeg... Ik liet zo ongeveer álles vallen... Het was gewoon niet leuk meer. Het begon 's ochtends al met dat ik een appel pakte uit de koelkast en op het moment dat ik hem op het aanrecht neer wilde leggen maakte ik een spastische beweging waardoor die appel in de gootsteen belandde. Yeeeeyyy! Feest... #not. Vervolgens flikkerde mijn broodtrommel ook nog bijna op de grond. Toen ik me op ging maken werd het pas echt een feest. Zo ongeveer alles wat ik vastpakte viel bijna uit mijn handen. Op school ging het verbazingwekkend goed. Ik denk dat ik maar twee dingen (bijna) heb laten vallen.'s Avonds honger

Vaak kom ik 's avonds tot de conclusie dat ik honger heb. Vervolgens stop ik mezelf vol me allemaal suikerhoudende troep en dan vind ik het raar dat ik niet kan slapen.Donkere lipstick

Sinds kort heb ik een hele gave, semi-donker rode lipstick die mat is. Het is echt een geweldige kleur, maar het aanbrengen vergt heel wat precisie en een soort van concentratie. Omdat de kleur mat is, is hij namelijk wat stroever. En als ik dan iiieeeeeetttsjes buiten mijn natuurlijke liplijn kom krijg ik dan amper weg. Er blijft altijd een rode waas achter. En dan baal je. Want het ziet er niet uit.

 
 

Je tafel niet kunnen vinden tijdens een toetsweek

Bij ons op school ligt tijdens de toetsweek je naamkaartje op een tafel en je moest 'jouw' tafel dus maar even gaan zoeken. Aangezien alle bovenbouw leerlingen in één ruimte gedropt worden bij onze school kun je nagaan dat die ruimte nogal groot is en je in de stress raakt als je tafel 'kwijt' is. Gelukkig lopen er aardige mensen rond op deze wereld die je even zeggen dat je tafel 'daar' is, als zij daar toevallig langs lopen.


Geen reactie

Ik stuur weleens heel regelmatig (zo ongeveer elke dag eigenlijk) berichtjes naar mensen op Whatsapp. En het komt nogal heel erg regelmatig (zo ongeveer elke dag eigenlijk) voor dat mensen niet of heel laat pas reageren. Ik kan daar niet tegen. En al helemaal niet als ze tussendoor gewoon online geweest zijn he. Dan voel ik me genaaid en genegeerd.

Nu Whatsapp sinds een paar dagen de 'blauwe vinkjes' heeft geïntroduceerd ben ik nog obsessder (dat is sinds nu een woord) geworden als mensen niet reageren. Je hebt namelijk bewijs dat iemand je berichtjes wel daadwerkelijk gelezen heeft. En ze reageren dan niet. Meestal wel, maar in sommige gevallen niet. En dan tussendoor wel online komen he...


Dat was het alweer. Hope you enjoyed!

xx Sanne
 

4 opmerkingen:

 1. Dat met het kwijt zijn van mobiel heb ik ook heel vaak. Ik was youtube aan het kijken op mijn mobiel en op een gegeven moment dacht ik 'huh, waar is m'n mobiel'? Ik zoeken, maar toen besefte ik dat ik er naar aan het kijken waren. Je bent dus niet de enige!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha, leuk om te horen! Dit soort dingen zijn allemaal zo stom en dom eigenlijk... Je bent iets kwijt wat je gewoon vast hebt.

   xx Sanne

   Verwijderen
 2. Haha ik vond dit eigenlijk wel leuk om te lezen en zoooo herkenbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk om te horen dat je dit leuk vind om te lezen!

   xx Sanne

   Verwijderen