maandag 24 november 2014

Let's Get Personal #15 - wiskunde gezeik

Ten eerste: deze week zullen er geen reviews online komen. Ik moet namelijk als een halve kluizenaar gaan leven als ik volgend jaar over wil naar 5HAVO. Ja, daar maak ik me nu al zorgen over. Vanaf volgende week weer op woensdag en zaterdag een review en op maandag natuurlijk een LGP.

Deze week heb ik een aantal ontdekkingen gedaan. School gerelateerd en ook totaal niet school gerelateerd. Sommige schokkend en andere heel leuk. Een deel gaat over het meest geweldige vak ever: wiskunde. Ik moet gewoon huilen van dat vak. Zo deprimerend. Het spijt me als ik nu mensen beledig die van wiskunde houden.

Teske (www.teskuh.nl) heeft precies een week geleden geloof ik haar eerste liedje online gezet! Ze zingt echt al zo ongeveer haar hele leven geloof ik en heeft ook al filmpjes online gezet waarin ze zingt, maar nu is het professioneel aangepakt. Ik weet niet meer precies hoe dit precies tot stand is gekomen, maar het resultaat is echt prachtig. Het liedje 'Rewritten' van Teske de Schepper is echt een grote favoriet van mij. Vaak heb ik met liedjes dat ze gaan vervelen als ik ze te vaak draai, maar dit liedje vind ik echt echt echt heel leuk.

Hier kun je het liedje beluisteren.
Hier kun je de making of bekijken.
En hier kun je de vlog bekijken van toen ze het liedje op ging nemen.

In de vorige editie van LGP vertelde ik over wilde plannen met mijn haar. Die plannen zijn een beetje gefaald. Volgende week komt er een review online van hoe mijn haar falend is geworden.

Eind vorige week kwam ik erachter dat ik woensdag een wiskunde tentamen heb. Geweldig. Fantastisch. Mijn dag kon níét meer stuk. Wauw. Ik was in shock. Daar gaat mijn leven, dacht ik. Ik heb minstens twee weken mentale voorbereiding nodig voor een wiskunde tentamen en ik kom nu niet eens aan een WEEK. Whut?! Ernstig.

Gelukkig kwam onze docent tot de ontdekking dat het hoofdstuk nog lang niet klaar was en is het tentamen verzet naar volgende week donderdag. YES! Whoehoeeee!!! My life isn't over!

Normaal hebben we 3 uur wiskunde per week. Eén lesuur duurt op mijn school 45 minuten. Omdat veel mensen uit mijn klas om bijles van onze docent vroegen heeft hij met de teamleider geregeld dat we een extra uur wiskunde krijgen. Dat is dus 4 uur wiskunde per week. Great. Eerst vond ik het verschrikkelijk, maar toen vond ik het wel nuttig. Ik moest er verplicht heen van die man, omdat ik zwaar onvoldoende sta, net zoals een stuk of 8 andere mensen. Hij zette mijn naam en die van de anderen die verplicht waren te komen op het bord en zei dat als je ook naar die bijles wilde, dat je dan je naam op het bord moest zetten. Als je dat niet deed, dan had je dus een tussenuur waar ik een uur wiskunde bijles had. Uiteindelijk schreven 6 van de 33 mensen hun naam niet op het bord. Die bijles werd dus totaal nutteloos. Net zoveel geklets als normaal.

De moeder van een vriendin van mij bedacht dus het geniale plan om twee van de vier lessen verplicht te maken voor de gehele klas. Dan heb je nog twee lessen over. In de ene les laat je de ene helft van de klas komen en in de andere les de andere helft. Zo heeft iedereen twee lessen per week die vrij druk zijn, door het grote aantal leerlingen én je hebt één rustige les per week. Ik en anderen vonden het echt een geweldig plan. We hebben het voorgelegd aan die man en hij zou erover nadenken. Hij vond het een goed plan. Vandaag deelde hij mede dat het plan niet door zou gaan. 'Er zaten teveel ogen en haken aan.' zei ie. Bullshit. Ik en die vriendin en een jongen in discussie met die gast en we verloren. That bitch... Nu heb ik dus fucking VIER UUR WISKUNDE PER WEEK. Hope I survive. En anders: ik hou van jullie.
 
Ik zou woensdag ook een biologie tentamen hebben, maar die ik ook verplaatst naar volgende week. Ik zag het al somber in dat ik deze week als kluizenaar moest gaan leven om nog wat van mijn leven te kunnen maken. Uiteindelijk heb ik best een chill weekend gehad.

Het hondje van mijn opa en oma, die jullie in mijn vorige LGP konden zien, was vrijdag jarig! Twee jaar werd ze. Ze had een vet schattig strikje om haar halsband. Die dag erop (zaterdag dus) was mijn oma jarig. Ik gaf haar een dagje shoppen cadeau geheel op mijn kosten. Ze was er super blij mee! Ik had er ook nog een heel lieve brief bij gedaan.  

Vrijdagavond ging ik met mijn moeder, oma, tante en neefje naar een tuincentrum hier in de buurt. Die had namelijk koopavond. Normaal heeft mijn neefje het niet zo op mij (hij is iets van 11 ofzo), maar deze avond leek het alsof wel beste vrienden waren ofzo. We ontdekten een dooie goudvis, speelden met kindergrasmaaiers en pakten drie bonbons i.p.v. één bonbon. Het was een hele leuke avond!

Vandaag kwam ik tot de schokkende ontdekking dat mijn streven van een 4 voor wiskunde mij niet over laat gaan naar 5HAVO. Oeps. Ik moet dus echt als een kluizenaar gaan leven de komende tijd. Morgen ben ik vroeg vrij. Dan moet ik een CKV verslag gaan maken, biologie, Nederlands en wiskunde leren en huiswerk maken. Gelukkig heb ik daar dus alle tijd voor.


Is jou leven net zo druk als het mijne momenteel? Let me know!

xx Sanne


1 opmerking:

  1. Wat vervelend dat je zoveel gezeik hebt met wiskunde.. Ik heb daar ook echt een hekel aan!

    BeantwoordenVerwijderen