woensdag 10 september 2014

Review: Essence 'Hello Autumn' nagellak

Pepernoten, ze liggen alweer in de winkels. Belachelijk vind ik het. Ook belachelijk vind ik dat HEMA Zwarte Piet van de Sinterklaas producten heeft verbannen. Maar nu de Sinterklaas producten langzaam weer in de winkels komen, komen merken ook weer uit met herfst collecties. Sinds vorige week ligt de Limited Edition 'Hello Autumn' van Essence in de winkels. Een erg leuke collectie vol herfstige kleuren.
 

Er was een prachtig poeder waar ik het doel niet echt van begreep. het was niet een bronzer, ook geen highlighter een ook geen poeder voor over heel je gezicht. Wel zag het er erg leuk uit. Ook leuk vind ik dat er twee setjes wenkbrauwpoeder in deze LE zitten. Als ik wenkbrauw poeder gebruikt had, had ik zeker een setje meegenomen. Maar ik gebruik het niet, dus ik nam een nagellak mee. Deze donkerrode genaamd '01 - Beauty-Fall Red' sprak mij het meeste aan.
 
Dit zijn echter niet zomaar nagellaken in herfstige kleuren. Nee. Ze zijn bijzonder. Deze lakjes veranderen namelijk iets van kleur als de nagellak opwarmt. Nu moet je niet massaal deze potjes in een bak warm water gooien. Het werkt alleen als de nagellak op je nagels zit en is opgedroogd. Ik heb nog nooit eerder nagellak gehad die van kleur veranderd bij temperatuurverschil.
 
 
De kleur is rood-bruinig. Het is niet rood, maar ook niet bruin. Een beetje er tussenin. Een erg leuke kleur voor de herfst. Zo'n kleur als deze had ik nog niet in mijn (inmiddels veel te grote) collectie zitten.
 
 
Het kwastje is een normaal kwastje. Niet zo breed als de kwastjes van de 'Colour&Go' van Essence. Gewoon heel basic. Ik vind dat het kwastje prettig werkt. Beter dan de bredere kwastjes. Mijn pinknagels zijn namelijk niet wat je noemt groot en dan zijn de brede kwastjes echt veel te breed. Met dit kwastje komt ik overal makkelijk bij.
 
 
Zo zien mijn nagels eruit na drie laagjes nagellak. Twee laagjes is ook al prima, maar ik wilde de kleur net iets intenser hebben.
 

 
De nagellak lakt niet streperig en droogt vrij snel, mits je dunne laagjes aanbrengt. Meestal wacht ik niet tot de nagellak compleet opgedroogd is. De eerst aangebrachte laag wordt namelijk weer zacht zodra je de volgde laag aanbrengt. Als je geen nagellakremover in huis hebt kun je je nagellak heel eenvoudig verwijderen door een topcoat aan te brengen, dit even te laten zitten en vervolgens met een watje of tissue de complete 'plak' nagellak eraf te vegen. Het werkt niet heel netjes, maar beter dan niets.
 
Maar dan nu de grote vraag: Wordt de nagellak lichter als de nagellak warm wordt? Het antwoord is een volmondige ja! Ik heb mijn nagels een aantal seconden onder de warme/hete kraan gehouden en de kleur werd lichter, helderder. Echt heel apart. De lichte kleur wordt al wel vrij snel weer donker, aangezien de nagellak weer afkoelt. Echt een super leuk effect! Hieronder zie je de kleur van de nagellak nadat ik mijn nagels onder warm water heb gehouden.
 
 
En hier nog de normale foto (de bovenste) en de foto van als de nagellak warm is (onderste).
 Deze nagellak kost € 1,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat. Wees er snel bij, want het is een Limited Edition!
 
xx Sanne
 
 


2 opmerkingen: