maandag 18 augustus 2014

NIEUW: Personal

Nu mijn blog alweer een tijdje bestaat vond ik dat het wel tijd werd voor wat verandering. Twee artikelen per week is namelijk vrij weinig en dat mocht wel wat extra's krijgen. Zo kwam ik op het idee om iedere maandag een soort 'personal update' te doen. Een leuke naam voor deze nieuwe categorie op RBF moet ik nog verzinnen, dus als jij een leuke naam weet: laat het achter in de comments!

Het is dus mijn idee om elke maandag een artikel online te plaatsen over wat mij de afgelopen week zoal heeft bezig gehouden, hoe het gaat op school en of er nog 'spannende' dingen in mijn leven gebeurt zijn. De tijd zal niet 14:00 uur zijn, zoals bij mijn andere artikelen. Deze updates zullen op variërende tijdstippen online komen. Gewoon wanneer ik klaar ben met het typen ervan.
 
Om dit niet een klein artikeltje te laten zijn en jullie direct een indruk te geven van wat ik bedoel heb ik hier alvast een voorproefje op volgende week maandag:
 
"Afgelopen week was voor mij de laatste week van mijn zomervakantie. Wat ging de vakantie snel zeg! Ik kijk nou al uit naar de herfstvakantie en tevens mijn verjaardag. Op 19 oktober wordt ik namelijk 16 jaartjes jong! Dat is morgen over twee maanden alweer. Ik heb echt super veel zin in mijn verjaardag, want ik heb namelijk al allemaal leuke en gekke dingen bedacht. Wat dat allemaal is, houd ik nog geheim, hihi. Maar jullie kunnen erop rekenen dat ik over dit onderwerp nog wel wat meer zal schrijven tegen die tijd.
 
Vandaag was mijn eerste dagje school alweer. Ik zit in 4HAVO en heb het profiel N&G (Natuur en Gezondheid) gekozen met als keuzevak economie. Het is een vrij pittig profiel door de scheikunde. Ik ben niet een talentje in scheikunde, maar ik vind het wel een ontzéttend leuk en interessant vak. De andere profielen (C&M, E&M en N&T) spraken mij ook niet zo aan.
 
Mijn rooster is ontzéttend chill. Elke dag begin ik het eerste lesuur, behalve op donderdag. Dan heb ik het eerste uur vrij. Op maandag en woensdag ben ik het zevende uit en de rest van de dagen het zesde. Mijn langste dag is dus maar tot 14:45 uur! Wat wil een mens nog meer? Natuurlijk is het zo dat ik al die vrije tijd nodig ga hebben voor huiswerk en andere dingen voor school. Maar het is vast niet het geval dat ik elke dag mijn hele middag aan school moet besteden.
 
Deze schoolweek gaat denk ik niet heel boeiend worden. Waarschijnlijk een beetje weer in het schoolritme komen en de docent zal wel uitleggen wat we het komende schooljaar allemaal gaan behandelen qua stof.
 
Ondanks dat ik vandaag alleen maar scheikunde- en maatschappijleerboeken mee had, was mijn tas echt zwaar... Heel apart... Mijn boeken zijn ook niet mega dik ofzo. Wel wat dikker dan normaal, maar omdat het maar twee boeken waren kan mijn tas toch niet zo zwaar zijn? Iedereen had hier overigens last van.
 
Ik wil tot slot nog even delen hoe gewéldig *kuch* mijn dag vandaag begon: ik liep met vriendinnen naar de achteringang van de school. Die ingang is dichter bij de fietsenstalling. Om via de hoofdingang de school binnen te komen moet je een stuk omlopen. En ja, daar heb je als luie leerling op je eerste schooldag geen zin in (sowieso niet)! Bijna bij de achteringang gearriveerd zien we tot onze verbazing dat er HEKKEN voor die deur zijn geplaatst. Wij hebben een extra gebouwtje naast de school staan en via de achteringang kun je daarheen lopen. Naast dat pad was dus een hek geplaatst, waardoor wij niet door die deur konden... Dit was zeer bevorderend voor mijn humeur zoals je wel begrijpen kunt.
 
Maar goed, wij dus naar de hoofdingang lopen. Wil ik naar mijn kluisje lopen: is mijn kluisje weg! Ze hadden een deel van de kluisjesblokken verplaatst. Lekker dan! Toen moest ik dus 5 minuten op zoek naar mijn kluisje. Ik wist welke kleur hij had en op welke hoogte hij was. Dat maakte het wat gemakkelijker. Maar ik had niet gezien dat op een andere plek in school óók nog allemaal kluisjes 'gedumpt' waren. Bij de eerste plek waar ik zocht stond de mijne namelijk niet en ik raakte al lichtelijk in paniek. Gelukkig vond ik hem uiteindelijk wel :). Om je heen zag je ook heel veel mensen flippen omdat hun kluisje verdwenen was. Begrijpelijk. Én vermakelijk.
 
Om het geheel (hekken, kluisje kwijt) nóg belachelijker te maken heeft school ook in de gang van die bolle spiegels hoog aan de muur gehangen, zodat de conciërges de boel makkelijker in de gaten kunnen houden. Beláchelijk... De afgelopen jaren ging het toch ook prima?
 
Okay, dit is wel weer genoeg gezeik van mij. Hoe was jou eerste schooldag? En voor de lezers die nog vakantie hebben: heb je nog wat leuks gedaan vandaag? Ik hoor het graag!"
 
Laat in de comments achter of je nog een leuke naam weet voor dit soort artikelen en wat je ervan vind!
 
 
Have a nice day!
 
xx Sanne


3 opmerkingen:

 1. Haha, wat een gedoe van het verplaatste kluisje en de hekken! Leuk idee om personal posts te gaan plaatsen! Liefs, Rowan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moest stiekem wel een beetje lachen om hoe je het spiegel/kluisje verhaal verwoord. Het is toch te gek voor woorden eigenlijk ook! Succes op school weer :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, school voelt echt als een soort gevangenis door die hekken en spiegel... Maar gezellig is het nog wel steeds dankzij mijn vriendinnen. :)

   Dankjewel nog!

   xx

   Verwijderen