woensdag 23 juli 2014

Review: Essence Match 2 Cover! cream concealer

Hey,
 
de laatste tijd pak ik steeds vaker concealer. Om een simpel pukkeltje, mijn wallen of iets anders te bedekken. Het is zo makkelijk! Hup, je pakt je concealer en weg zijn onzuiverheden of verkleuringen op je huid. Gemak in een potje kun je het wel noemen.
 
 

Omdat ik dus steeds vaker concealer pak heb ik een favoriet ontwikkeld. Namelijk die van Essence. In deze review vertel in je precies waarom ik hem zo fijn vind.
 
 
Zoals ik net dus al vertelde is dit een concealer. Ik heb hem in de kleur '20 soft beige'. Waar je normaal gesproken één kleurtje concealer koopt, koop je er nu direct twee! In dit 'potje' zitten dus twee kleuren: een donkerder en een lichtere kleur. Zo kun je beide kleuren mengen om tot jou perfecte kleur te komen. Super handig bedacht. Wel is het zo dat jou huid niet donkerder moet zijn dan de donkerste kleur uit dit setje. Je kunt dan mengen wat je wilt, maar donkerder wordt hij niet. Zelf is mijn voorhoofd op dit moment wat donkerder dan de rest van mijn gezicht. Geen huge verschil hoor, maar de donkerste kleur uit dit setje is duidelijk te licht voor mijn voorhoofd, maar prima voor mijn wangen etc.
 
 
Doordat de deksel van deze concealer duo doorzichtig is kun je duidelijk zien welke kleuren erin zitten. Na verloop van tijd is dit alleen niet meer zo leuk. Want je gaat het product gebruiken en het wordt een beetje viezig. Dit zie je dus extra goed door het dekseltje.
 
 
Het beste kun je deze concealer aanbrengen met een kwastje of je vingers. Veel andere opties zijn er eigenlijk ook niet. Vaak wordt aangeraden om concealer (vloeibaar of vast zoals deze) aan te brengen met je ringvinger. Dit is de 'slapste' vinger die de concealer het beste in je huid kan deppen. Doe je het met je wijsvinger, dan is het effect minder flawless. Je drukt het tenslotte harder in de huid. Probeer het maar eens uit. Bij de ene onzuiverheid met je wijsvinger en bij de andere onzuiverheid met je ringvinger aanbrengen. Je zult duidelijk verschil zien van dichtbij. Natuurlijk zin er mensen die de concealer met hun wijsvinger heel zachtjes in kunnen deppen. Hier moet je wel een beetje op oefenen.
 
 
De concealer is dus een crème concealer. Ideaal voor bijvoorbeeld pukkeltjes. Voor onder de ogen kun je beter een vloeibare concealer gebruiken. Crème concealer kan namelijk al gauw in de lijntjes gaan zitten. Zelf gebruik in deze concealer wel gewoon onder mijn ogen. Het licht tenslotte ook aan je  huidtype en de hoeveelheid product die je aanbrengt.
 
Zelf breng ik met een kwastje wat concealer aan op plekjes die bedekt moeten worden. Dit dep ik dan in met mijn vingers. Eventueel breng ik een extra laagje (of meerdere) aan voor extra dekken. Tot slot fixeren met wat poeder voor extra houdbaarheid. De dekking van de concealer vind ik prima. Wallen bedekt hij makkelijk en zoals je op onderstaande foto's kunt zien bedekt hij mijn adertjes ook prima.
 
Zonder concealer

Met concealer
 
Deze concealer brengt prettig aan, blijft goed zitten (mits gefixeerd met poeder) en is van handig voormaat om mee te nemen. Ik ben fan!
 
De lichtste kleur uit dit setje gebruik ik eigenlijk nooit.  Hierdoor is de donkerste kleur al bijna op en de lichtste kleur alleen aangeraakt voor het swatchen of een keer proberen onder mijn ogen. Dat is het enige nadeel aan de Essence Match 2 Cover cream concealer. Verder heb ik er niks op aan te merken, behalve dat het in de loop van de dag iets op kan gaan hopen onder je ogen. Als je het daar aanbrengt tenminste. Ik raad trouwens aan om niet met je vingers in het potje te gaan. Hierdoor komen er bacteriën in en dit kan ertoe leiden dat je het product eerder weg moet gooien. Gewoon met een kwastje aanbrengen dus.
 
 
Essence Match 2 Cover! cream concealer is voor  € 2,59 te koop bij Kruidvat en Trekpleister.
 
 
Gebruiken jullie ook concealer?
Laat het achter in de comments!
 
 
Have a nice day!
 
xx Sanne


2 opmerkingen:

  1. Nah, stom dat je maar een kleur kan gebruiken en dat ie dan zo snel op gaat. :( Kun je beter die van Catrice kopen, die ik volgens mij best goed! :)

    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Full Cover Extreme Camouflage Cream is perfect voor het verbergen van de meest extreme oneffenheden, zoals littekens, ernstige beschadiging van de huid, rode plekjes, puistjes, depigmentatie of moedervlekken.
    €31,21 Full Cover kun je bestellen bij EB Plaza shop

    BeantwoordenVerwijderen