zaterdag 7 juni 2014

Multifuntionele beautyproducten

Hey,
 
waarschijnlijk heb je er nooit bij nagedacht dat je lipstick alleen als lipstick kan gebruiken. En oogschaduw alleen als oogschaduw. Er mag dan misschien we een specifieke naam op je product staan, het betekent niet dat je het alleen maar daarvoor mag gebruiken. Vandaag ga ik jullie ogen openen en laten zien hoe je je stash multifunctioneel kan gebruiken. Je hebt namelijk helemaal niet zoveel verschillende producten nodig!
 

Oogschaduw
 
Iedereen heeft wel een aantal mono oogschaduws in de la liggen of een mooi paletje. Als er mooie, roze of neutrale kleuren in je palet zitten, dan kun je dat ook makkelijk als blush gebruiken. Poeder is poeder, nietwaar? Het is wel zo dat oogschaduws wat kleiner zijn dan blushes. Het kan dus vrij lastig worden om met je grote blush kwast in zo'n klein oogschaduw vakje te dippen. Je kunt dan proberen om de 'blush' met je vingers aan te brengen. Dit geeft vaak wel een minder mooi effect. Maar misschien ben jij wel ontzettend pro om blush met je vingers aan te brengen!
 

Maar het is niet alleen zo dat je oogschaduw als blush kunt gebruiken. Blush kun je namelijk heel goed als oogschaduw gebruiken. De blushes van Sleek zijn altijd goed gepigmenteerd. Deze zijn dan heel geschikt als oogschaduw. Maar ook de minder gepigmenteerde blushes kunnen heel goed als oogschaduw dienen. Ga gewoon lekker aan de slag. Dan zie je vanzelf wat wel en niet mooi staat.
 
 
Lipstick
 
Ooit gehoord van cream blush? Lipstick is namelijk erg goed te gebruiken als creamblush. Want lipstick (geen matte!) is vrij romig, dekt vaak goed en is dus in principe creamblush in stick vorm. Dus waarom gebruiken we het niet als blush? Je brengt gewoon een heel klein beetje lipstick op je wangen aan. 2-3 stipjes is voldoende. Blend dit met je vingers in je huid. Let er wel op dat je de lipstick op een foundationhuid of naakte huid aanbrengt. Niet op een al afgepoederde huid. De regel is namelijk: poeder op poeder, nat op nat. Het gaat namelijk niet werken als je lipstick op een afgepoederde huid aanbrengt. Probeer het maar eens.
 
 
De meeste creamblushes zijn ook prima als lipstick te gebruiken. Dit staat meestal ook wel op de verpakking aangegeven. Breng het met je vinger of een speciaal kwastje op je lippen aan.
 
 
Mascara
 
Ik weet zéker dat er nu heel veel vraagtekens door je hoofd spoken. 'Hoezo is mascara multifunctioneel?'. Ik zal het je uitleggen. Je kunt mascara prima als eyeliner gebruiken. Je gaat simpelweg met een eyeliner penseeltje langs het stokje van je mascara en brengt het aan. Easy toch? Het ligt wel aan de mascara die je gebruikt of dit trucje ook daadwerkelijk werkt. Een waterproof mascara is vaak wat droger en is dus niet mega prettig om als eyeliner te gebruiken. Een gewone, basic mascara is wel prima. Het meest fijne werkt een mascara die flexibel blijft als hij opgedroogd is, denk ik. Ik spreek niet uit ervaring, maar omdat het dus semi-hard opdroogt zit het prettiger op je oogleden lijkt mij zo.
 
 
Zoals je wel gelezen hebt zijn de meest basic make-upproducten voor vanalles te gebruiken.
 
 
Weet jij nog meer multifunctionele beautyproducten?
Laat het achter in de comments!
 
 
Hope you enjoyed!
 
xxx Sanne4 opmerkingen:

  1. Leuke tips! Erg leuk artikel! Liefs,xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig, nooit verwacht dat een mascara voor iets anders kon dienen dan voor je wimpers.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat palette is echt heel handig en mooi liefsxx

    BeantwoordenVerwijderen