zaterdag 15 november 2014

Review: Catrice Allround Concealer palet

Mijn concealer van Essence voldeed niet meer aan mijn eisen, de kleur was te donker (of mijn huid is gewoon lichter geworden) en hij werkte gewoon niet lekker meer. Tijd voor een nieuwe dus! Ik had veel goeds gehoord over de Camouflage Creams van Catrice, maar ging toch voor het Allround Concealer Palette. Zo wist ik zeker dat ik de goede kleur te pakken had en ik kon eventueel ook nog kleuren mengen.
 
 


Het Allround Concealer Palette van Catrice bevat vijf kleuren concealer en komt in een langwerpige, doorzichtige, plastic verpakking met in zwarte letters de productnaam erop gedrukt. Op de achterkant vind je informatie over de kleuren concealer en de beoogde doeleinden ervan. Ik heb de doeleinden hieronder even uitgetypt:
 
beige: bedekt imperfecties
roze: bedekt donkere kringen
groen: neutraliseert roodheid
 
 
 
Met dit palette kun je dus alle kanten op! Ik kocht hem eigenlijk alleen voor de beige tinten, omdat je foundation moet dragen wil je de groene en roze concealer kunnen gebruiken. Als je namelijk een rood plekje hebt en er groene concealer opsmeert, dan moet je er gewoon foundation op doen, omdat het anders nog zichtbaar is. Nu denk je misschien: "Maar als je foundation op je gezicht doet, dan is dat groene toch helemaal niet nodig?" Toch wel! Veel foundations dekken namelijk niet voor de volle 100% en dan is het handig als je de basis al wat geneutraliseerd hebt.
 
De groene variant heb ik  helemaal niet getest, omdat ik geen foundation draag. Zelfde geld voor de roze variant. Wel heb ik geprobeerd de roze variant als blush te gebruiken, alleen het uitsmeren werkte niet geweldig.
 
Hieronder zie je swatches van alle kleuren. Ze zijn allemaal lekker romig en verdelen zich goed over je gezicht. Ik heb alle kleuren namelijk wel even op mijn gezicht getest en het er daarna direct weer vanaf gehaald.
 
 
Zoals je kunt zien zijn de concealers aardig gepigmenteerd! De meest rechtse concealer zou zelfs geschikt zijn voor hele witte huidjes. De donkerste concealer is ideaal voor mij in de zomer. Dan ben ik namelijk een stuk bruiner dan dat ik nu ben.
 
Het palet is mooi handzaam en kun je dus makkelijk meenemen. En dit is ook  het enige wat je nodig hebt, want je kunt de kleuren mengen om zo jou ideale kleur te krijgen. Tenzij de donkerste kleur natuurlijk te licht voor je is. Dan heb je een donkerdere concealer nodig.
 
 
De concealer houd het goed uit op mijn gezicht. Zeker een gehele schooldag (08:45 - 14:45) en daarna ook nog, mits ik het afgepoederd heb. Ik heb een combinatie van de twee donkerste kleuren gebruikt om plekjes op mijn gezicht te bedekken. De kleur is goed op te bouwen, dus je kunt voor een subtiele of erg dekkende dekking gaan.
 
 
Ik ben zeker een fan van dit Allround Concealer palet van Catrice! Ik vind het fijn dat je de kleuren kunt mengen om zo jou ideale kleur te krijgen. Ook het feit dat hij zo handzaam is, is erg prettig. Zo neemt hij in je toilettas op vakantie weinig plek in. Je kunt hem natuurlijk ook mee naar school of je werk nemen om je make-up eventueel iets bij te werken. Al is dat waarschijnlijk niet nodig.

Catrice Allround Concealer palet kost € 3,59 per stuk en is te koop bij Kruidvat (ook online)
 
 
Wat vinden jullie van een concealer palet waarin
veel verschillende kleuren zitten?
 
 
 
Hope you enjoyed!
 
xx Sanne

1 opmerking: