zaterdag 12 juli 2014

Review: Dr. van der Hoog Purity Face Wash

Hey,
 
al een tijdje heb ik hem in huis. De Dr. van der Hoog facewash. Ik had er niet hele hoge verwachtingen van, maar ik ben enthousiaster dan verwacht!


De Dr. van der Hoog Purity Face Wash is een face wash voor alle huidtypen. Zelf ben ik altijd een beetje sceptisch als het gaat om 'alle huidtypen'. Een product moet dan eigenlijk vooral geschikt zijn voor de gevoelige huid. Als je er namelijk dingen als alcohol en parfum in stopt, reageert de gevoelige huid daarop. Dit maakt een product al dat het helemaal niet 'voor alle huidtypen' is.

 
Deze face wash bevat grapefruit- en limoenextract. Dit zijn producten die je huid mild reinigen. Op de achterkant zegt de tweede zin dat dit product 100% zeepvrij is. Maar bij de gebruiksaanwijzing wordt verteld dat je het op je gezicht moet inmasseren totdat het licht schuimt. Heel apart dat het kan schuimen als er geen zeep in zit......
 

De tube waar de face wash in zit is heel 'clean'. Hij is compleet wit met in zwart, blauw/groene en zilveren letters erop wat het is. Dit vind ik er best mooi uit zien. Eigenlijk vind ik alle verpakkingen er wel leuk uit zien, haha! De tube is voorzien van handige klik dop. Schroefdoppen raak ik op de een of andere manier altijd kwijt... Op de achterkant staat duidelijk beschreven wat het is en hoe je het moet gebruiken. Ook de ingrediëntenlijst staat erop.
 
Het vierde ingrediënt is gedenatureerde alcohol. Op internet heb ik opgezocht wat dit betekend. 'Denatureren' betekent het ongeschikt maken voor menselijke consumptie. Dit is opzich geen probleem, aangezien je face wash normaal gesproken niet opeet. De gedenatureerde vorm van alcohol heet 'spiritus'. Dit kennen we allemaal wel als schoonmaakmiddel. Spiritus is een vrij agressief schoonmaakmiddel en kan ook als brandstof gebruikt worden... Dit smeer je dus op je gezicht! Op de site van Jetske Ultee heb ik dit hele handige artikel gevonden over alcohol in huidverzorging. Hierin kun je uitgebreid teruglezen hoe het precies zit. Mijn conclusie is in ieder geval dat het niet bepaald positief is dat deze gedenatureerde alcohol zo hoog op de ingrediëntenlijst staat...

 
Het is de bedoeling dat je een beetje face wash (aan een flinke doperwt heb je echt genoeg!) op je handpalmen doet en inmasseert op je vochtige huid. Dit spoel je dan af met lauwwarm water en daarna dep je je huid droog.
 
De structuur van deze face wash is te vergelijken met goed vloeibare tandpasta. De geur van het product doet mij op de één of andere manier heel erg aan vakantie denken... Het ruikt een beetje fris met een vleugje lekker ruikend afwasmiddel ofzo. Lastig te omschrijven. Ruik het maar eens in de winkel. Dan weet je misschien wat ik bedoel. Zelf gebruik ik deze face wash onder de douche. Dit vind ik zelf het gemakkelijkste. Mijn huid is dan al nat en ik kan het er ook makkelijk af spoelen. Het gevoel van deze face wash op mijn huid is echt hemels. Waarschijnlijk komt het door de siliconen, maar het glijd echt heel soepel over mijn huid. Een heerlijk luxe gevoel! Hier kan ik wel aan wennen, haha!

 
Deze face wash reinigt mijn huid goed, ruikt lekker en voelt heerlijk aan. De verpakking staat ook nog leuk op mijn kamer. Wel wat wit, maar dat straalt rust uit.

De Dr. van der Hoog Purity Face Wash is te koop bij o.a. Kruidvat en de webshop van Dr. van der Hoog voor € 7,63
 
 
Gebruik jij weleens face wash?
Laat het achter in de comments!
 
 
Have a nice day!

xx Sanne


2 opmerkingen:

  1. Ik heb een keer een aantal producten van Dr. Van Der Hoog gehad, maar dan uit de sensitive lijn. Die producten bevielen mij erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen