zaterdag 28 juni 2014

Zo overleef je die uren in de auto!

Hey,

aangezien de zomervakantie in zicht is en we dan allemaal lang in de auto zitten op weg naar een zonnige bestemming, leek het mij een goed idee om jullie wat tips te geven om die langzaam voorbijgaande uurtjes te overleven. Zo, een hele zin. Haha. Volgende week hoef ik alleen nog maar twee keer naar school om mijn boeken in te leveren en om mijn rapport op te halen. Ik ben dus al aardig in de vakantiestemming!

Als je een broertje, zusje, broer of zus hebt is het natuurlijk al een stuk lastiger om je te vervelen. Je kunt samen op de achterbank een spelletje doen of gewoon gezellig kletsen. Toch kan het ook ontzettend vervelend zijn (zacht uitgedrukt, ik spreek uit ervaring) om al die uren in zo'n kleine ruimte met je hele gezin 'opgesloten' te zitten. Daarom kun je er beter maar het beste van maken. Probeer niet chagrijnig te zijn en lief te zijn voor je ouders. Zij betalen deze vakantie tenslotte!

Hieronder volgen enkele tips om de weg naar de zon (hopelijk) wat dragelijker te maken:

1. Zoals ik hierboven al noemde kun je gezellig een spelletje doen. Voor bepaalde spellen als Mens Erger Je Niet en dammen zijn dit niet zulke hele verstandige ideeën. Want de pionnetjes en damstenen liggen dan op een gegeven moment door de hele auto.

Dit kun je heel eenvoudig zelf maken met papier/karton en stiften/potloden!

Dingen als kaartspelletjes kunnen wel makkelijk. Zorg er wel voor dat je de kaarten in een deksel van een schoenendoos of een bakje legt. Zo kunnen zie niet gemakkelijk wegglijden als de auto een bocht maakt.
 
2. Neem een tijdschrift of boek mee. Voor personen als ikzelf is dit niet zo'n verstandig idee. Ik ben namelijk wagenziek en van lezen wordt dit alleen maar erger. Als jij wel kan lezen in de auto is dit prima tijdverdrijf. Koop een lekker dik tijdschrift of leen een boek in de bieb. Die laatste lees je makkelijk uit in een paar uurtjes in de auto!

3. Doe samen met een familielid een kentekenbord spel. Het is de bedoeling dat je van de letters die op de nummerborden maakt rare woorden en/of zinnen gaat maken. VK-23-QP wordt bijvoorbeeld: "Vette Kip op stoel nummer 23 speelt een quiz met paarden.". Dit is een vrij lang voorbeeld, maar zoals je ziet mag je ook extra woorden toevoegen om een leuke zin te maken. Er zijn eigenlijk niet echt regels voor dit spel. Doe gewoon lekker gek en creatief!


4. Een soort variant hierop is een ander autospel. Het is bij dit spel de bedoeling dat je met iemand die ook in de auto zit een bepaalde eigenschap van een auto afspreekt. Dit kan een kleur zijn, een merk, een model. Noem maar op. Wie als eerste de afgesproken eigenschap heeft gevonden wint!

5. Maak samen met je moeder of broertje een bingokaart. Teken hierop dingen als bomen, auto's, bepaalde verkeersborden, tankstation, restaurant, bloemen etc. Wissel de kaarten uit. Nu is het de bedoeling dat je uit je raam gaat kijken en de dingen die je op je bingokaart hebt staan probeert te vinden. Soms duurt het erg lang voordat je bijvoorbeeld een bloem zit. Hierdoor ben je wel even bezig om je bingokaart vol te hebben!

 
6. Ofcourse kun je heel wat tijd besteden aan slapen. Neem lekker een kussentje (of meerdere ^^) mee, zodat je wat comfortabeler kunt liggen. Als je 's nachts vertrekt is een dekentje ook geen slecht idee. Zo blijf je lekker warm.


7. Een andere tip die ik persoonlijk echt heel leuk vind is: jezelf opmaken. Neem allemaal make-up mee en ga aan de slag! Probeer die vette eyeliner met wing eens uit, een extreme ooglook en ga zo maar door. Vergeet niet om make-up doekjes mee te nemen, zodat je alles er ook weer af kunt halen. Op deze manier ben je al gauw een half uur zoet met één look. Het is ook extra lastig om dit mooi te doen, aangezien een auto meestal een beetje beweegt. Zo kun je een vaste hand trainen.

Als je een extreem iets qua make-up gaat proberen, raad ik je aan om dit te doen nadat jullie net even gestopt hebben. Het duurt daarna namelijk een tijdje voordat jullie weer gaan stoppen. Op deze manier riskeer je dat je met compleet zwart gemaakte ogen de auto uit moet om even te plassen of wat te eten.
 
 
Ga je opmaken, het eraf halen en steeds opnieuw. Probeer je iets extreems uit? Doe dit direct na een pauze, zodat je niet met een dikke vette eyeliner op ineens naar buiten moet om pauze te houden ofzo.

8. Iets wat ook heel leuk is om te doen is: bedenken wat je op vakantie allemaal wilt doen. Als je internet tot je beschikking hebt is dit nog handiger. Je kunt opzoeken wat er op en om je camping allemaal te doen is. Als je niet zeker weet of er leeftijdsgenoten zijn, ga dan bedenken wat je dan gaat doen op vakantie. Als mij dit overkomt dit jaar heb ik al besloten dat ik bij de animatie ga werken. Of zelf dingen op touw zetten om de kleine kindjes te vermaken. Je moet toch iets te doen hebben?

 
9. Tot slot nog een tip voor de ietwat creatievere mensen onder ons: knutselen. Neem knutselpakketjes mee van de Action en eventuele benodigdheden als een schaar, lijm, naald en draad etc. Zo ben je lekker creatief bezig en eenmaal gearriveerd op plaats van bestemming heb je ook nog een (hopelijk) leuk iets!

Hoe leuk is dit?

Ik hoop dat je wat aan deze tips gehad hebt! Zelf ga ik eigenlijk al mijn hele leven met de auto op vakantie en zit dan zo 16 uur in de auto. Hierdoor heb ik dus al aardig wat maniertjes bedacht om mezelf te vermaken. Er zijn vast nog talloze andere manieren om jezelf te vermaken.


Heb jij nog andere tips om jezelf te vermaken in de auto?
Laat het achter in de comments!
 


Have a nice day!

xxx Sanne

ps. Heb je nou hele irritante reisgenoten? Neem duck tape mee, werkt altijd. ;)


5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je al bijna vakantie hebt. Heel veel plezier alvast gewenst. Fijne tips trouwens. Ik ging vroeger altijd met mijn ouders naar Spanje, dan zaten wij altijd 2 dagen achter elkaar, best vermoeiend. Gelukkig ga ik laatste tijd vaker met het vliegtuig, daar zullen een paar van jouw tips ook zeker van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hhihi dankjewel! 2 dagen lijkt me echt verschrikkelijk... Wij hebben ooit één keer overnacht. Maar daarna nooit meer. Fijne vakantie alvast! xx

   Verwijderen
 2. Tijdschriften vind ik altijd heerlijk onderweg en op vakantie. :) Fijne reis! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey super leuk artikel!
  Ik eerst nog een toetsweek, en daarna leveren wij pas boeken in :(
  P.s. wij gaan naar Engeland... vooral op regenachtige dagen is het niet echt fijn daar.

  BeantwoordenVerwijderen